c S
Dnevne novosti

Međunarodni skup o kaznenom pravu

29.03.2012 07:22 DUBROVNIK , 28. ožujka 2012.(Hina), U Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku počeo je s radom 4. međunarodni proljetni tečaj "Sprečavanje kriminala putem kaznenog prava i sigurnosnih studija" na kojem sudjeluje glavni haaški tužitelj Serge Brammertz.

Skup se održava u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i bavi se pitanjima međunarodnog i transnacionalnog prava i pravde, te nizom tema vezanih uz rad Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnog kaznenog suda.

U njegovu radu sudjeluje 20 polaznika koji će do 31. ožujka s priznatim stručnjacima iz zemlje i inozemstva raspravljati o pitanjima poput kažnjavanja i visini izrečenih kazni u međunarodnom kaznenom pravu, o konceptu "zajedničkog zločinačkog pothvata", trajanju i pravičnosti postupka pred međunarodnim kaznenim sudovima i općenito o budućnosti međunarodnog kaznenog prava.

Serge Brammertz je govorio o izazovima međunarodnih istraga i kaznenog progona.Haaški tužitelj nije želio davati nikakve izjave novinarima uz objašnjenje da je u Dubrovnik došao samo zbog predavanja.