c S
Dnevne novosti

Sastali se Vandoren i ministar zdravlja Ostojić

30.03.2012 07:18 ZAGREB, 29. ožujka 2012.(Hina), Šef Delegacije EU u Hrvatskoj veleposlanik Paul Vandoren, sastao se u Ministarstvu zdravlja s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, a tom su prigodom razmijenjena stajališta o suradnji između Ministarstva zdravlja i Delegacije EU-a kao i drugih relevantnih službi u Europskoj komisiji.

I veleposlanik Vandoren i ministar Ostojić vrlo dobrom su ocijenili suradnju s Općom upravom SANCO, te izrazili nadu da će takva ostati i u budućnosti kako bi se ostvario potreban napredak u poglavlju Zaštita zdravlja i potrošača, priopćeno je iz Delegacije EU u Hrvatskoj.

Veleposlanik Vandoren istaknuo je dobre radne odnose između Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i europskog Centra za prevenciju i nadzor bolesti. U pogledu mjere jačanja administrativnog kapaciteta, veleposlanik Vandoren je kazao kako pozdravlja osnivanje niza odjela unutar Ministarstva zdravlja, koji se bave relevantnim područjima - Kemijska sigurnost i buka, Krv, tkiva i stanice.

"U tom pogledu želim istaknuti da Europska komisija nudi punu potporu Hrvatskoj u naporima prema učinkovitom rješavanju relevantnih pitanja vezanih uz jačanje administrativnog kapaciteta ministarstva posebice kroz programe IPA i TAIEX", kazao je Vandoren. Ministarstvo zdravlja i Delegacija Europske unije nastavit će, kako je dogovoreno, blisko surađivati.