c S
Dnevne novosti

Josipović sa senatorom Begichem o investicijama na lokalnoj razini

05.04.2012 07:12 ZAGREB, 4. travnja 2012.(Hina), Predsjednik države Ivo Josipović razgovarao je u srijedu s američkim senatorom Marka Begichem o uklanjanju prepreka za investicije na lokalnoj razini, glavnoj temi netom završenog Foruma Ron Brown, priopćio je Ured predsjednika.

"Hrvatska ima velike potencijale, te obrazovane ljude i dobru infrastrukturu“, naglasio je američki senator. Istaknuo je, međutim, da je važno skratiti rok i pojednostaviti proceduru dobivanja potrebnih dozvola za ulaganja jer nejasne i komplicirane procedure odvraćaju investitore.

Također se razgovaralo o situaciji u našoj regiji kao i o kriznim žarištima u svijetu, a senator je zahvalio na doprinosu Hrvatske misiji NATO-a u Afganistanu. Senator Begich se nalazi u višednevnom posjetu Hrvatskoj. Ovogodišnji Forum drugo je po redu okupljanje ulagača i poduzetnika u spomen na američkog ministra trgovine Ronalda H. Browna koji je 1993. poginuo u zrakoplovnoj nesreći u Dubrovniku.

Tijekom protekla dva dana u Opatiji se na skupu o gospodarskim mogućnostima na lokalnoj razini okupilo oko 160 gospodarstvenika te predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti iz Hrvatske, jugoistočne Europe i SAD-a. Mark Begich, američki senator hrvatskih korijena i bivši gradonačelnik Anchoragea, glavnog grada Aljaske, bio je glavni govornik skupa.