c S
Dnevne novosti

Josipović primio visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka

06.04.2012 07:10 ZAGREB, 5. travnja 2012.(Hina), Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u četvrtak visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo uspješnim završetkom procesa uspostave vlasti u BiH, što je potaknulo osjećaj optimizma i nade da će BiH ubrzano krenuti u rješavanje neposrednih problema s kojima se susreće, navodi se u priopćenju.

Inzko je izvijestio hrvatskog predsjednika o mnogobrojnim aktivnostima Ureda visokog predstavnika u BiH i njegovoj suradnji s novim Vijećem ministara BiH, a Josipović mu se pridružio u podršci naporima koje BiH čini na planu gospodarskih i političkih reformi, osobito u području afirmacije jednakopravnosti građana i naroda, kaže se u priopćenju.

Dvojica sugovornika podržala su euroatlantski put BiH i izrazila nadu da Hrvatska može poslužiti kao pozitivan primjer. Predsjednik Josipović izrazio je podršku Vladi RH zbog konkretne pomoći BiH na putu prema europskim integracijama, te pozvao na uspostavu mehanizama koji bi poslužili ubrzanom rješavanju preostalih problema u suradnji dviju država, stoji na kraju priopćenja.