c S
Dnevne novosti

Erjavec: odnosi s Hrvatskom dobri i otvoreni

12.04.2012 07:18 LJUBLJANA, 11. travnja 2012.Hina, Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u srijedu da su odnosi Slovenije s Hrvatskom "dobri i otvoreni", dok je ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom vezao na očekivani sastanak dviju vlada.

Odgovarajući na pitanja zastupnika o svojim nedavnim posjetima susjednim državama, Erjavec je odgovorio i na pitanje oporbenog zastupnika Pozitivne Slovenije (PS) Romana Jakliča o tome kad će slovenska vlada parlamentu uputiti prijedlog Zakona o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om.

Erjavec je odgovorio da Slovenija nije prva država koja je ratificirala hrvatski pristupni ugovor, ali da neće biti ni posljednja, te da će o ratifikaciji biti riječi nakon očekivanog zajedničkog susreta dviju vlada, o čemu je govorio prilikom svog nedavnog posjeta Zagrebu.

"Odnosi s Hrvatskom dobri su i otvoreni", rekao je Erjavec, te podsjetio da su se dvije države dogovorile o rješenju graničnog prijepora arbitražom.

"No, treba znati da postoje i druga otvorena pitanja, a ne samo granica, na primjer pitanje prava nasljedstva izvornih dokumenata Osimskih sporazuma (sklopljenih između bivše SFRJ i Italije)", rekao je Erjavec.