c S
Dnevne novosti

Pusić i Kotromanović na sastanku ministara NATO-a u Bruxellesu

18.04.2012 07:12 ZAGREB, 17. travnja 2012.(Hina), Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i ministar obrane Ante Kotromanović sudjelovat će 18. i 19. travnja u Bruxellesu na zajedničkom sastanku ministara vanjskih poslova i obrane država članica NATO-a, priopćeno je u utorak iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva obrane.

Prvoga dana sastanka ministri vanjskih poslova i obrane Saveza razmotrit će pitanja koja se tiču angažmana NATO-a u međunarodnoj operaciji ISAF u Afganistanu, kao i revizije cjelokupnog postava odvraćanja i obrane Saveza od svih potencijalnih sigurnosnih ugroza.

Drugoga dana održat će se sjednica Vijeća NATO-Rusija na ministarskoj razini, na kojoj će se razmotriti aktualni sigurnosni izazovi te tekuća praktična suradnja NATO-a i Rusije.

Dvodnevne aktivnosti završit će sastankom ministara vanjskih poslova država članica NATO-a i ministara vanjskih poslova država koje nisu članice Saveza, a sudjeluju u operaciji ISAF-a u Afganistanu, stoji u priopćenju.

Prema priopćenju, ministrica Pusić sudjelovat će i na radnoj večeri ministara vanjskih poslova na kojoj će biti govora o odnosima Saveza sa državama sjevera Afrike te Bliskog istoka, odnosima NATO-a i Rusije, te o situaciju u regiji jugoistočne Europe.

Teme sastanka ministara obrane bit će obrambene sposobnosti i proturaketna obrana, a predviđeno je i održavanje neformalnog sastanka ministara obrane EU koji će se održati pod pokroviteljstvom Visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, stoji u priopćenju.