c S
Dnevne novosti

Treba ubrzati utvrđivanje granica pomorskog dobra

22.05.2012 07:05

RIJEKA, 21. svibnja 2012.(Hina), Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskoga župana Vidoje Vujić rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako u toj županiji smatraju da treba ubrzati utvrđivanje granica pomorskog dobra kako bi se županijske koncesije na pomorskom dobru mogle brže dodjeljivati, od čega bi svi imali više koristi.

Vujić je istaknuo da se bez utvrđivanja granica pomorskog dobra ne mogu izdavati koncesije te da u mjerodavnome ministarstvu 28 zahtjeva čeka da se to učini radi dodjele koncesija iz te županije, a neki zahtjevi stoje i po devet godina. Predložio je da se radno tijelo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukrure koje rješava te zahtjeve "dodatno ekipira" i preseli u Rijeku. Vujić je na redovitoj konferenciji za novinare najavio rebalans županijskog proračuna za srpanj ove godine.

U tijeku su analize izvršenja proračuna, a po našoj procjeni u proračunu je u prva tri mjeseca ove godine oko 3,5 milijuna kuna manje od planiranog, rekao je i ocijenio da će, ako se tako nastavi, mnogi projekti doći u pitanje, ali se nada da se to neće dogoditi. Radi opreza i onoga što županija mora obaviti, rebalans će biti nešto prije kako bi se do kraja godine mogli završiti predviđeni projekti, a oni koji su upitni zbog bilo kojeg razloga bit će odgođeni, rekao je Vujić.