c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

07.06.2012 07:15 ZAGREB, 6. lipnja 2012. (Hina), Vlada je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o određivanju određenog objekta štićenim objektom i prostorom.

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) predmetna Odluka je klasificirana oznakom „povjerljivo“ budući da se radi o sigurnosnom interesu za Republiku Hrvatsku, stoga je nije moguće u cijelosti objaviti, stoji u priopćenju Vlade. Podnesen je zahtjev za pokretanje postupka ocjene zakonitosti Proračuna Općine Sutivan za 2012. godinu. Također je dana suglasnost za otvaranje privremenih konzularnih ureda u Republici Hrvatskoj, koji će tijekom ljetnih mjeseci pružati konzularne usluge turistima u Republici Hrvatskoj.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Razriješeni su dosadašnji ravnatelji uprava, koje je stupanjem na snagu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave preuzelo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja od dotadašnjeg Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a koji su raspoređeni na nova radna mjesta u Ministarstvu. Tako je Borka Bobovec razriješena dužnosti ravnateljice Uprave za stanovanje i komunalno gospodarstvo, Jasna Kavurčić dužnosti ravnateljice Uprave za instruktivni i unutarnji nadzor, a Lino Fučić dužnosti ravnatelja Uprave za graditeljstvo.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Jadroplov d.d. predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Tomislava Lovrića, Krune Peronje i Sergia Bracanovića. Za izbor novih članova Nadzornog odbora navedenog Društva predlažu se Marko Šundov, Miro Jurjević, Andrea Vrgoč i Ksenija Koščević-Čuvalo, stoji u priopćenju Vlade.