c S
Dnevne novosti

Vlada donijela Prijedlog Odluke o osnivanju Konzulata RH

15.06.2012 07:22 ZAGREB, 14. lipnja 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu 32. sjednice donijela Prijedlog Odluke o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske na čelu s počasnim konzulom, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka, navodi se u priopćenju. Usvojen je i Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Osim toga, Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na određeno vrijeme od četiri godine, sukladno odredbi članka 74.a Zakona o državnim službenicima i članka 29. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi, Mirna Nemet imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Silviji Cikoš povučena je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika spomenutog ministarstva te je razriješena dužnosti tajnice Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Sukladno istim zakonskim odredbama, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na određeno vrijeme od četiri godine, Daniela Petričević Golojuh imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva kulture, a istodobno joj je povučena dosadašnja ovlast za obavljanja tih poslova. Alen Čičak imenovan je zamjenikom predstojnika, a Branko Vignjević glavnim tajnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, također temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na određeno vrijeme od četiri godine, sukladno naprijed navedenim zakonskim odredbama. Zamjenicom predstojnika Državnog ureda za središnju javnu nabavu, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na određeno vrijeme od četiri godine, imenovana je Biljana Lerman.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, donesena je Odluka da se, umjesto dosadašnjeg člana Glavne skupštine društva Astra International d.d., Ivana Bubića, novim članom, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske, imenuje Dražen Pros. Istodobno se izvan snage stavlja dosadašnja Odluka. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva HTP Orebić d.d. predlaže se opoziv članova Nadzornog odbora Ljubice Hanak, Biserke Šoštarić, Daniele Petričević Golojuh i Vladimira Bogoje. Za izbor novih članova predlažu se Julio Marelić, Boris Šuvak, Niko Violić i Obrad Lalovac.

Nadalje, Skupštini društva Hoteli Podgora d.d. predlaže se opoziv Nikole Bana, Jadranke Čengije Šarić i Dine Begić, te izbor Zrinka Kambera i Šimuna Borića i ponovno Nikole Bana. Skupštini društva Hoteli Plat d.d. predlaže se opoziv Drage Njavra i Damira Matkovića te izbor Gorana Milića i Dane Pavičića. Opoziv Josipa Borića i Dragana Magaša predlaže se Skupštini društva Imperial d.d., Rab, kao i razrješenje člana Željka Barčića te se predlaže izbor novih članova Nadzornog odbora Gordane Šćerbe i Kristofora Justića i imenovanje Senke Janjanin Krklješ novom članicom Odbora.

Skupštini društva Palace hotel Zagreb d. d. predlaže se opoziv Andrije Mikulića i izbor Duška Kišberija, a društvu Vrboska d.d. predlaže se izbor novog člana Nadzornog odbora Dane Pavičića. Dosadašnji zapovjednik Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora Joško Nikolić razriješen je, a novim zapovjednikom imenovan je Perica Šolić. Razriješeni su i članovi Stožera Mladen Mandić, Sanja Bujas Juraga, Vlatka Plećko i Vladimir Lindić, a Joško Nikolić, Željko Posavec i Luka Kardum imenovani su novim članovima.

Također su razriješeni zamjenici članova Milivoj Andraka, Luka Kardum, Damir Tolić, Domagoj Perkić i Hrvoje Buljan te su imenovani novi zamjenici članova Lukša Čičovački, Vlatka Plećko, Denis Novaković i Vladimir Lindić. Izmjenom Odluke o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske Mirela Holy razriješena je dužnosti članice Koordinacije za regionalni razvoj i fondove Europske unije i dužnosti članice Koordinacije za gospodarstvo te je Mihael Zmajlović imenovan na navedene dužnosti.