c S
Dnevne novosti

Potpredsjednik Sabora s crnogorskim veleposlanikom

04.07.2012 07:10 ZAGREB, 3. srpnja 2012.(Hina), Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Josip Leko primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanika Crne Gore Igora Građevića i čestitao mu na putu koji je njegova zemlja prevalila u približavanju NATO-u i Europskoj uniji te izrazio zadovoljstvo načinom na koji Podgorica rješava pitanje zaštite hrvatske manjine, doznaje se iz službenog priopćenja.

Dvije strane su suglasne s ocjenom o dobrim bilateralnim odnosima i suradnji izrazivši uvjerenje kako visoki stupanj povjerenja i partnerstva olakšava rješavanje svih pitanja između dvije države.

Veleposlanik Građević je kazao da je suradnja sa susjednim državama visoko pozicionirana u vanjskoj politici Crne Gore i pritom se posebno osvrnuo na međuparlamentarnu suradnju dviju zemalja koju je ocijenio visokom ocjenom i kazao kako Crna Gora želi zadržati dobru dinamiku susreta šefova parlamenata.

Dvojica dužnosnika zajednički su ustvrdili kako treba poboljšati gospodarsku suradnju, a potpredsjednik Leko je kazao kako parlamenti na tom području mogu pružiti podršku ostalim državnim tijelima.