c S
Dnevne novosti

Pusić s talijanskim ministrom Terzijem o stanju u regiji

17.07.2012 07:18 ZAGREB, 16. srpnja 2012.(Hina), Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u ponedjeljak u Rimu gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji "Žene u diplomaciji", s ministrom vanjskih poslova Italije Giuliem Terzi di Sant'Agatom, priopćeno je iz MVEP-a.

Hrvatska i Italija imaju zajednički interes – stabilnost ove regije, složili su se ministri Pusić i Terzi, a talijanski ministar vanjskih poslova naglasio je kako je "prenošenje hrvatskih iskustava i znanja susjedima u regiji vrlo važno i vrijedno".

Govoreći o regiji i potrebi da za sve zemlje europska perspektiva bude otvorena i ostvariva, ministri su naglasili važnost održanih susreta i razgovora na nedavnom Croatia Summitu u Dubrovniku.

Ministrica Pusić i ministar Terzi razgovarali su i o vrlo dobrim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Italije, izrazivši pritom uvjerenje kako će hrvatskim punopravnim članstvom u Europskoj uniji te suradnjom i inicijativama poput Jadransko-jonske ti odnosi postati još čvršći, što je u obostranom interesu, kaže se u priopćenju.

Ministrica Pusić zahvalila je Italiji na brzoj ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju Europskoj uniji.