c S
Dnevne novosti

Župan Dobroslavić: donijeti pravilnik o postupanju u situacijama poput one sa 66 imigranata

17.07.2012 07:16 DUBROVNIK, 16. srpnja 2012.(Hina), Na prijamu za predstavnike službi koje su sudjelovale u spašavanju 66 imigranata koji su prije dva tjedna plutali na jedrilici na južnom Jadranu, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, budući da se s ulaskom Hrvatske u EU povećava vjerojatnost ilegalnog ulaska stranaca u Hrvatsku, pozvao je vladu da što prije donese pravilnik o postupanju u takvim situacijama.

Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo službama koje su se, koordinirane županijskim Stožerom za zaštitu i spašavanje, kako je rekao, odlično snašle u situaciji koja se od osnutka Hrvatske još nije dogodila.

U toj su akciji sudjelovali Stožer za zaštitu i spašavanje grada Dubrovnika, Dubrovačka biskupija, Državni uprava za zaštitu i spašavanje - Područni ured Dubrovnik, županijska Policijska uprava, Lučka uprava iz Dubrovnika, dubrovačka Opća bolnica, županijski Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu, dubrovački Dom zdravlja te županijsko i gradsko društvo Crvenoga križa.