c S
Dnevne novosti

Vlada: Imenovanja i razrješenja

27.07.2012 07:14 ZAGREB, 26. srpnja 2012.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala i o kadrovskim pitanjima, pa je tako imenovana pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar i pomoćnik ministra zdravlja Ivo Afrić.

Razriješen je ravnatelj Uprave za sanitarnu inspekciju u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Nenad Lamer, čije je radno mjesto ukinuto stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, priopćeno je iz Vlade. Sari-Saneli Butorac povučena je ovlast za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te je temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju imenovana na tu dužnost, na određeno vrijeme od četiri godine, sukladno odredbi članka 74.a Zakona o državnim službenicima i članka 29. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi. Također, razriješena je položaja ravnateljice Uprave za normativne i upravno-pravne poslove u istom ministarstvu.

Silvia Cikoš je imenovana glavnom tajnicom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na određeno vrijeme od četiri godine, sukladno prethodno spomenutim člancima. Tatjana Tomić je, također sukladno navedenim člancima, a temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, imenovana zamjenicom predstojnika Državnog ureda za trgovinsku politiku, na određeno vrijeme od četiri godine. Blaženki Mičević povučena je ovlast za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja Državne geodetske uprave te je imenovana na tu dužnost, na određeno vrijeme od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, a sukladno gore spomenutim člancima.

Nevenka Lipovac je razriješena dužnosti zamjenice predstojnika Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju, te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, a sukladno odredbi članka 74.a Zakona o državnim službenicima i članka 29. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi, imenovana ravnateljicom navedenog Ureda, na određeno vrijeme od četiri godine. Razriješen je dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog restauratorskog zavoda Ferdinand Meder, a Mario Braun imenovan je novim ravnateljem. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Croatia osiguranje d.d. predlaže se razrješenje predsjednika Uprave Zdravka Zrinušića i članice Silvane Ivančić te imenovanje novog predsjednika Krešimira Starčevića i člana Ivana Fabijančića.

Glavnoj skupštini društva Regionalna veletržnica Rijeka-Matulji d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se razrješenje članice Nadzornog odbora Lidije Mrkoci te izbor Andrije Vitezića novim članom. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, opozvan je Tomislav Boban, dosadašnji član Skupštine društva Brijuni Rivijera d.o.o., Pula, te je imenovan novi član Veljko Ostojić, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske. Niko Raič, dosadašnji član Skupštine društva Park Prevlaka d.o.o., Gruda, razriješen je, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, a Oleg Valjalo imenovan je novim članom, kao predstavnik Republike Hrvatske.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Milanka Opačić te je Neven Mimica imenovan novim predsjednikom Povjerenstva, koji je potpredsjednik Vlade RH kojeg odredi Vlada RH, sukladno Odluci o izmjeni Odluke o osnivanju navedenog Povjerenstva. Također, Milanka Opačić razriješena je, a Neven Mimica imenovan novim predsjednikom Odbora za predsjedanje Desetljećem za uključivanje Roma 2005.-2015., koji je ujedno i nacionalni koordinator Desetljeća za uključivanje Roma 2005.-2015., a koji je potpredsjednik Vlade RH kojeg odredi Vlada, sukladno Odluci o izmjeni Odluke o osnivanju navedenog Odbora.