c S
Dnevne novosti

Potpisan ugovor o četiri milijuna za razvoj zone Podi

07.08.2012 07:30 ŠIBENIK, 6. kolovoza 2012.(Hina), U Šibeniku je potpisan ugovor kojim Vlada Gradu Šibeniku i šibenskoj Poduzetničkoj zoni Podi dodjeljuje bespovratnih četiri milijuna kuna za razvoj daljnje infrastrukture zone Podi.

Ugovor su, u okviru programa "Poduzetnički impuls", plana poticanja poduzetništva za 2012. godinu, potpisali ministar poduzetništva Gordan Maras i šibenski dogradonačelnik Franko Vidović, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora.

Ministar je naglasio kako je Vlada, u sklopu poticanja lokalnih poduzetničkih infrastruktura, krenula s potporama u onim zonama u kojima postoji potencijal da se gospodarski zamah ostvari u što kraćem vremenskom roku.

Šibenska poduzetnička zona Podi je takva zona, kazao je ministar, dodavši kako prema njegovom mišljenju ta zona nosi jedan od najvećih potencijala u Dalmaciji.

Cilj je da se u što skorijem roku broj poduzetnika koji na tom području rade podigne na 150, a broj zaposlenih u konačnici na više od pet tisuća ljudi, kazao je Maras.

Na novinarsko pitanje nije li brojka od pet tisuća zaposlenih na Podima prenapuhana, budući da u ovom trenutku u zoni radi nešto manje od tisuću ljudi, a djeluje svega 25 poduzetnika, Maras je kazao kako su te projekcije cilj aktualne gradske vlasti u Šibeniku.

"Kada vidite interese i stvari koje će se na Podima dešavati, a vezane su za veće investicije koje će podržati Vlada, onda mislim da je ta brojka realna", kazao je Maras, ustvrdivši kako je riječ o zoni koja, zbog svoje pozicije i infrastrukture može imati efekt na cijelu regiju, ne samo na Šibensko-kninsku županiju.

Dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović je napomenuo kako deset hala na Podima čeka potvrdu glavnog projekta, a nakon toga bi se stvorili preduvjeti za zapošljavanje 200 novih djelatnika u zoni.

Cilju od pet tisuća zaposlenih, kazao je Vidović, trebali bi se dodatno približiti ostvarivanjem projekta kaznionice na Podima u koji su uključene Svjetska banka i Europska banka za obnovu i razvoj, a u kojoj bi se u konačnici zaposlilo oko 800 osoba.

U sklopu svog službenog posjeta Šibeniku, ministar Maras obišao je i bivšu vojarnu Bribirskih knezova, gdje u utorak počinje najveći glazbeni festival na Jadranu "Terraneo".

Riječ je o projektu koji nije samo od interesa za turizam i kulturu, već će od njega koristi crpiti i poduzetnici, budući da će tijekom četiri dana trajanja, festival posjetiti više od 40 tisuća ljudi, komentirao je ministar Maras.