c S
Dnevne novosti

HSLS pozvao vladu da nastavi pregovore sa sindikatima

14.08.2012 07:18 ZAGREB, 13. kolovoza 2012.(Hina), HSLS je u ponedjeljak pozvao vladu da nastavi pregovore sa sindikatima znanosti, obrazovanja i medicinskih sestara o kolektivnom ugovoru te prihvati prijedlog sindikata da se aneksom ugovora regulira povrat sredstava kada dođe do službenog izlaska iz gospodarske krize.

"Jednostrani raskid kolektivnog ugovora ići će na štetu poreznih obveznika, naglasio je čelnik HSLS-a Darinko Kosor na konferenciji za novinare pojašnjavajući kako zaposleni u javnim službama imaju ugovor koji vrijedi još više od godinu dana te će, ako dođe do njegova raskida, doći do pojedinačnih tužbi što će porezne obveznike stajati dvije do tri milijarde kuna. Vladu je pozvao da ne kažnjava učitelje i nastavnike ukidanjem dodataka koji se isplaćuju već deset godina.

Resor znanosti i obrazovanja treba prepusti ljudima koji imaju temeljna znanja na tom području, rekao je čelnik HSLS-a pozivajući premijera Zorana Milanovića da se osobno uključi u pregovore kao što su, kazao je, činili svi hrvatski premijeri tijekom proteklih 20 godina. "Iako je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio kako će se raskinuti temeljni kolektivni ugovor on do danas nije raskinut što nam ulijeva nadu u nastavka pregovora", ustvrdio je Kosor.