c S
Dnevne novosti

Vlahušić s predstavnicima Vlade i EU o prometnom povezivanju Dubrovnika

20.08.2012 07:16 DUBROVNIK, 17. kolovoza 2012.(Hina), Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, pomoćnik ministra prometa Jasmin Krizmanić i voditelj odjela za infrastrukturne projekte Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Richard Masa obišli su gradilište Pelješkog mosta u Brijesti i razgovarali o nužnosti adekvatnog povezivanja Dubrovnika s ostatkom Hrvatske do ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Grada Dubrovnika, posjet tehničke inspekcije EU-a dio je užurbanih aktivnosti hrvatske Vlade i delegacije EU nakon prihvaćanja inicijative spajanja juga Hrvatske koju je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić predstavila Europskoj komisiji u Bruxellesu.

Tom prigodom gradonačelnik Vlahušić posebno je naglasio kako je većina građana podržala ulazak Hrvatske u EU zbog povećanja slobode kretanja, dok građani Dubrovnika i dubrovačkog područja strahuju od izolacije ukoliko se do uspostave Šengenskog režima ne pronađe kvalitetno cestovno rješenje.

Predstavnici izaslanstva EU u Hrvatskoj izrazili su uvjerenje kako će se do tada pronaći kvalitetno rješenje čiju će realizaciju EU biti spremna sufinancirati.