c S
Dnevne novosti

Vukšić: do sada prispjele dvije kandidature za glavnog ravnatelja HRT-a

03.09.2012 07:18 ZAGREB, 31. kolovoza 2012.(Hina), Predsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Branko Vukšić potvrdio je da su prispjele dvije kandidature na natječaj za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), no nije mogao potvrditi čije su.

Kandidature su još uvijek neotvorene, rekao je Vukšić Hini dodavši da još uvijek mogu stići prijave poslane poštom. Da su poslali svoje kandidature, medijima su potvrdili v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet i bivši glavni direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić. Natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije raspisao je 16. srpnja, zaključno do 30. kolovoza.

Za Glavnog ravnatelja HRT-a može biti izabrana osoba koja je hrvatski državljanin, ima završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, aktivno znanje najmanje jednoga svjetskog jezika (obvezno engleskog jezika), ima najmanje deset godina iskustva na odgovornim poslovima u medijima ili drugim poslovnim sustavima, poznaje medijsko zakonodavstvo i nove informacijske tehnologije, te je predložila najbolji program rada i upravljanja HRT-om za predstojeće mandatno razdoblje.

Mandat Glavnog ravnatelja HRT-a je pet godina. Nakon što s kandidatima koji ispunjavaju uvjete predviđene Zakonom o HRT-u i Statutom HRT-a obavi razgovor, Odbor će Saboru podnijeti prijedlog za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a, a Sabor ga imenuje većinom glasova svih zastupnika. Vukšić očekuje da bi novi glavni ravnatelj HRT-a mogao biti izabran do kraja listopada.