c S
Dnevne novosti

Inzko: Stabilnost BiH i dalje problem

04.09.2012 07:12 SARAJEVO, 3. rujna 2012.Hina, Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko ocijenio je u ponedjeljak, nakon sudjelovanja na strateškom forumu na Bledu u Sloveniji, da stabilnost BiH i dalje predstavlja izazov te je pohvalio privrženost Hrvatske Bosni i Hercegovini.

"U trenutnim okolnostima, stabilnost BiH i dalje predstavlja izazov i stalno zahtijeva djelovanje jedinstvene međunarodne zajednice", izjavio je Inzko kako se navodi u priopćenju iz njegova ureda u Sarajevu.

Inzko je sudjelovao u radu Bledskog strateškog foruma i pritom se sastao s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, te njezinim kolegama iz Slovenije Karlom Erjavcom i Crne Gore Nebojšom Kaluđerovićem i tom ih je prigodom izvijestio o stanju u BiH.

U priopćenju se ističe kako je Inzko je pohvalio privrženost Hrvatske, Slovenije i Crne Gore Bosni i Hercegovini i njezinim dugoročnim ciljevima.

Trenutnom političko stanje u BiH, kako je ocijenio Inzko, ponovo je usporilo napredak u te zemlje na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji i NATO-u, te odvlači pozornost političara sa stvarnih problema sa kojima se suočavaju građani te zemlje.