c S
Dnevne novosti

Priopćenje sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

21.09.2012 07:20 ZAGREB, 20. rujna 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu sjednice prihvatila Drugo izvješće o provedbi Akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Usvojeni su pregledi zakonskih, te podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU, kaže se u priopćenju i navodi da se cjeloviti materijali tih točaka dnevnog reda mogu naći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Raspravljano je i o kadrovskim pitanjima. Na osobni zahtjev, s danom 30. rujna 2012. razriješen je pomoćnik ministra gospodarstva Miki Huljić, a Senada Dürrigl imenovana je novom pomoćnicom, s danom 1. listopada 2012. godine. Nakon provedenih postupaka po raspisanom natječaju, sukladno odredbi članka 74.a Zakona o državnim službenicima i članka 29. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi, Vesni Cvjetković povučena je ovlast za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova te je imenovana na tu dužnost, na određeno vrijeme od četiri godine, a Darku Josipoviću je povučena ovlast za obavljanje poslova predstojnika Državnog ureda za trgovinsku politiku i imenovan je na navedenu dužnost na određeno vrijeme od četiri godine.

Razriješena je Ivančica Franjković, zamjenica predstojnika Ureda za središnju javnu nabavu Vlade Republike Hrvatske, čije je radno mjesto ukinuto i poslove i državne službenike Ureda je preuzeo Državni ured za središnju javnu nabavu, te je imenovana na novo radno mjesto u navedenom Državnom uredu. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika Krešimir Rožman te je imenovan novi predsjednik Marko Krištof. Također su razriješeni dosadašnji članovi Upravnog vijeća Snježana Baloković, Slavica Ružić, Darija Jurica, Stanko Zorica, Nikolina Sladoljev i Dubravka Jadro. Novi članovi su Zoran Ostović, Davorin Kajfeš i Slavica Ružić, dok će se preostali član Upravnog vijeća kao predstavnik radnika predložiti naknadno nakon provedenih izbora u Središnjem registru osiguranika sukladno Uredbi o osnivanju istog.

Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Stjepan Adanić i članovi Jasminka Katić Bubaš, Marija Knežević Kajari, Tomislav Babić, Martina Švarc, Mirjana Jureša, Bernard Jakelić, Ivana Ilić i Ankica Paun Jarallah. Sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o osnivanju Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, dva člana imenovana su na prijedlog ministra nadležnog za rad, dva na prijedlog ministra nadležnog za socijalnu politiku, dva na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća, od kojih je jedan predstavnik sindikata i jedan predstavnik poslodavaca, a jedan član imenovan je na prijedlog udruga osoba s invaliditetom. Tako su novim članovima imenovani Boris Klaić, Krunoslav Vidić, Silvana Mustapić, Zvjezdana Janičar, Antonija Hudurović, Bernard Jakelić i Zorislav Bobuš.

Glavnoj skupštini društva Dalma d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se izbor novih članova Nadzornog odbora Anđele Paštar Krnčević, Diane Breko, Katarine Grga i Ive Bašića, a Agenciji za upravljanje državnom imovinom predlaže se da razriješi dosadašnju članicu Nadzornog odbora Sabinu Gradištanac te imenuje Maricu Caratan novom članicom. Dosadašnja zamjenica nacionalnog koordinatora za Strategiju Europske unije za dunavsku regiju Tea Karaman razriješena je, a Sanja Novaković imenovana je novom zamjenicom. Razriješen je dosadašnji član Odbora za predsjedanje Desetljećem za uključivanjem Roma 2005.-2015. Danijel Meštrić te je Ana Pavičić-Kaselj imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.