c S
Dnevne novosti

Slovenija: Ljubljanska banka je povezana s ulaskom RH u EU

04.10.2012 07:20 LJUBLJANA, 3. listopada 2012.Hina, Predsjednik vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta Jožef Horvat izjavio je u srijedu da je rješenje pitanja Ljubljanske banke obveza koju je Hrvatska već prihvatila, te je u tom smislu povezana s priključenjem Hrvatske Europskoj uniji.

Kazavši da reagira povodom izjave hrvatske ministrice za vanjske i europske poslove Vesne Pusić za Hrvatski radio da ona ne vidi kako bi pitanje Ljubljanske banke i ratifikacije Ugovora o pristupanju RH u EU mogli biti povezani, Horvat je u posebnoj izjavi za javnost naveo da slovenski parlament smatra da su "rješenje pitanja Ljubljanske banke i poštovanje međunarodnih obveza i dogovora povezani s odlučivanjem slovenskih zastupnika o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora", te da je parlamentarni odbor tako nedavno zaključio usuglašavanjem svih članova bez obzira na stranačku pripadnost.

O pitanju Ljubljanske banke i njezinih štediša u Hrvatskoj u četvrtak će na Bledu ponovo razgovarati hrvatski i slovenski financijski stručnjaci za tu problematiku, Zdravko Rogić i France Arhar.