c S
Dnevne novosti

Odluke Vlade sa zatvorene sjednice

05.10.2012 07:24 ZAGREB, 4. listopada 2012.(Hina), Hrvatska vlada je na zatvorenom dijelu sjednice predložila Upravnom sudu da odbije dvije tužbe u vezi s razrješenjem državnih dužnosnika.

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 55. sjednice dala odgovor Upravnom sudu u Zagrebu u vezi upravnog spora radi razrješenja državnog dužnosnika. Predlaže se Upravnom sudu da predmetnu tužbu odbije kao neosnovanu, te se ističe da osporenim rješenjem nije došlo do povrede odredaba upravnog postupka, pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao ni povrede materijalnog prava.

Također, dana je ovlast za zastupanje Vlade u tom postupku, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Vlade RH. Isto tako, Vlada je dala odgovor Upravnom sudu u Zagrebu u vezi još jednog upravnog spora radi razrješenja državnog dužnosnika, u kojem predlaže da se tužbeni zahtjev odbije u cijelosti te je također dana ovlast za zastupanje Vlade u tom postupku. Donesena je Odluka o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske, a poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka, cjeloviti materijal te točke ne može se objaviti.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Što se tiče kadrovskih pitanja, na sjednici su imenovani članovi Zajedničke komisije za tumačenje i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, pa su novi članovi Snježana Matijašec, Sanda Pipunić i Vatroslav Subotić, kao predstavnici Vlade Republike Hrvatske. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Ljiljana Cvjetović razriješena je dužnosti članice Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda, radi odlaska na novu dužnost zastupnice u Hrvatskom saboru.

Jurica Galešić imenovan je novim članom Upravnog odbora Fonda. Glavnoj skupštini Regionalne veletržnice Benkovac d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se razrješenje dosadašnjih članova Nadzornog odbora Mihaela Akermana, Vlaste Habjanec Belošević i Branka Žalca te izbor Fabjana Ruščića i Miroslava Andrića novim članovima, a Nadzornom se odboru predlaže izbor Fabjana Ruščića za predsjednika Odbora.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini Hrvatske kontrole zračne plovidbe d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Damira Šprema te izbor Marijane Müller novom članicom.Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini Hrvatske pošte d.d. predlaže se razrješenje člana Nadzornog odbora Nenada Zonjića te izbor Martine Jus novom članicom, koja se ujedno predlaže Nadzornom odboru za izbor predsjednice navedenog Odbora.

Ante Čajić imenovan je predsjednikom, a Anamarija Musa i Bosiljka Oman Tintor članicama Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poštanskim uslugama. Dosadašnja članica Povjerenstva za rješavanje o žalbama po Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara Nada Jačmenica-Zubić, kao i zamjenici članova Maja Šunjić i Daniel Žabčić razriješeni su. Novom članicom imenovana je Marija Tusun, a zamjenici članova su Amelio Vekić i Melita Holetić. Dosadašnji član Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Dražen Vitez razriješen je te je Zvonimir Vnučec imenovan novim članom, kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, stoji na kraju priopćenju.