c S
Dnevne novosti

Vandoren s Rankom Ostojićem

17.10.2012 07:10 ZAGREB, 16. listopada 2012.(Hina), Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren i direktorica Opće uprave za proširenje Alexandra Cas Granje sastali su se u utorak s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem slijedom objave Sveobuhvatnog izvješća Europske komisije o monitoringu, priopćeno je iz Delegacije EU.

Ministar Ostojić dao je Sveobuhvatnom izvješću Europske komisije apsolutni prioritet te se obvezao do kraja 2012. ispuniti sljedeća četiri cilja: finalizaciju provedbenog zakonodavstva Zakona o policiji, izgradnju graničnih prijelaza na koridoru Neum, zapošljavanje ljudi u graničnoj policiji, te usvajanje migracijske strategije i akcijskog plana za njezinu provedbu, prema priopćenju.

Veleposlanik Vandoren pohvalio je napredak koji je Hrvatska postigla te naglasio da su daljnji napori potrebni na izgradnji novih prihvatnih centara za ilegalne migrante prije pristupa u Europsku uniju.

Hrvatska će također morati nadoknaditi ostala kašnjenja s infrastrukturom na granicama, a ministar Ostojić prenijet će hrvatskoj vladi snažnu poruku u smislu usklađivanja politike viza s EU-om. Na kraju sastanka razgovaralo se o provedbi Zakona o policiji.