c S
Dnevne novosti

Ministrica Pusić u ponedjeljak u Pragu

22.10.2012 07:12 ZAGREB, 19. listopada 2012.(Hina), Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u ponedjeljak u Pragu na 16. konferenciji "Forum 2000", na temu odnosa medija i demokracije, te na konferenciji posvećenoj proširenju EU-a, priopćeno je u petak iz MVEP-a.

Ministrica Pusić će tijekom radnog doručka održati govor pod nazivom "Nasljeđe Vaclava Havela". Poslijepodne istoga dana ministrica će sudjelovati na Konferenciji posvećenoj proširenju EU pod nazivom "Prague Enlargement Dialogue", na panelu "Uloga i mjesto proširenja u trenutačnoj strateškoj debati EU-a".

Uz ministricu, panelisti su Štefan Fuele, povjerenik EU za proširenje i susjedsku politiku, Karel Schwarzenberg, prvi zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Češke Republike, Suzana Grubješić, potpredsjednica srbijanske vlade za europske integracije te Michael Clauss, ravnatelj za Europu Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke.

Šefica hrvatske diplomacije će tijekom boravka u Pragu održati i bilateralne susrete s Karelom Schwarzenbergom te sa Suzanom Grubješić.