c S
Dnevne novosti

Josipović i Milanović: Nije bilo kršenja zakona

23.10.2012 07:18 ZAGREB, 22. listopada 2012.(Hina), Predsjednik Republike Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović objavili su kako nije bilo kršenja zakona u primjeni određenih mjera koje zakon predviđa i stavlja na raspolaganje nadležnim državnim tijelima, posebice Ministarstvu unutarnjih poslova.

Izvijestili su i da su zajednički donijeli odluku o kadrovskim promjenama, odnosno o razrješenju predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Petra Miševića i imenovanju novog ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića. "Naša je trajna briga da mjere koje stoje na raspolaganju državnim tijelima budu pod stalnim i efikasnim nadzorom da bi se spriječilo svako moguće ugrožavanje ljudskih prava i nezakonitosti", rekao je Josipović na konferenciji za novinare o navodnoj medijskoj aferi u tajnim službama. Pozvao je da se i u aktualnom slučaju provede sav mogući nadzor i da se, kada za to dođe vrijeme, podastre javnosti.

U želji da se isprave nedostaci u funkcioniranju sustava predsjednik Vlade i ja donijeli smo i odluke o kadrovskim promjenama, koje su potrebne da bi se sustav razvijao u duhu Ustava RH i zakona te implementirale sve mjere u borbi protiv organiziranog kriminala i na području zaštite ljudskih prava i provođenja zakona. "To što devet mjeseci nismo poduzimali kadrovske promjene govori o tome da smo imali povjerenja", područio je premijer Milanović.