c S
Dnevne novosti

Pred Odborom za nacionalnu sigurnost predstavnici OTC-a i policije

31.10.2012 07:18 ZAGREB, 30. listopada 2012.(Hina), Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na zatvorenoj sjednici saslušava predstavnike institucija koje su mu, u povodu afere izlista telefonskih brojeva, poslale svoja izvješća, a predsjednik Odbora Miroslav Tuđman (HDZ) rekao je kako članovi Odbora neće javno istupati sve dok ne završe sve planirane aktivnosti vezane uz taj slučaj.

Prvi su pred članove Odbora došli predstavnici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, među kojima i bivši predstojnik tog ureda Petar Mišević kojega su nedavno, nakon izbijanja afere u medijima, smijenili predsjednici Republike i Vlade Ivo Josipović i Zoran Milanović. Nakon njih članovi Odbora razgovarali su s Matom Boticom, vršiteljem dužnosti ravnatelja Operativno-tehničkog centra (OTC).

Poslijepodne su na zatvorenu sjednicu Odbora došli i predstavnici Ravnateljstva policije i MUP-a, među kojima i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić te načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić. Nitko od članova Odbora nije davao nikakve izjave, a predsjednik Odbora Miroslav Tuđman novinarima je, pozivajući se na visok stupanj tajnosti tog slučaja, tek poručio kako neće davati nikakve komentare sve dok Odbor ne završi s radom.

Tuđman je sjednicu Odbora sazvao na temu "Medijski napisi o zlouporabi sustava tajnog prikupljanja podataka – rasprava o zaprimljenim izvješćima ''vrlo tajno'". Nakon jučerašnje, prve sjednice Odbora na tu temu najavio je da će članovi Odbora, nakon što saslušaju predstavnike institucija koje su poslale izvješća, u njima izvršiti i neposredan nadzor.