c S
Dnevne novosti

Mimica na Gospodarsko-financijskom forumu u Milanu

13.11.2012 07:10 ZAGREB, 12. studenog 2012.(Hina), Potpredsjednik hrvatske vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica sudjelovao je u ponedjeljak u Milanu na Gospodarskom i financijskom forumu za Mediteran, priopćeno je iz vlade.

Forum se održava u organizaciji Gospodarske komore Milana u suradnji s talijanskom vladom te uz potporu Europske komisije, Europske investicijske banke i Tajništva Unije za Mediteran.

U okviru uvodnog zasjedanja, uz Nevena Mimicu, izlaganja su održali i talijanski premijer Mario Monti, potpredsjednik Europske komisije zadužen za industriju i poduzetništvo Antonio Tajani te Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke.

U svom izlaganju Mimica je govorio o mediteranskoj sastavnici hrvatskog identiteta, te o doprinosu koji će skoro pristupanje Republike Hrvatske, ali i nastavak proširenja Europske unije na zemlje jugoistočne Europe, značiti za jačanje mediteranske dimenzije Europske unije.

Potpredsjednik hrvatske vlade je također ukazao na potrebu i potencijalne pozitivne učinke jačanja političkog, gospodarskog i socijalnog partnerstva između sjevernog i južnog Mediterana, posebice u smislu otvaranja novih razvojnih mogućnosti u samoj Europskoj uniji, a u kontekstu aktualnih gospodarskih i financijskih izazova.