c S
Dnevne novosti

Povjerenik Fuele u ponedjeljak u Zagrebu

26.11.2012 07:08 BRUXELLES, 23. studenog 2012.Hina, Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele posjetit će u ponedjeljak Zagreb, gdje će s najvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o završetku hrvatskih priprema za punopravno članstvo u Europskoj uniji, priopćio je njegov glasnogovornik Peter Stano.

Fuele će se u Zagrebu sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, predsjednikom Sabora Josipom Lekom, premijerom Zoranom Milanovićem, potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić i potpredsjednikom vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Nevenom Mimicom kako bi "razgovarao o dovršetku priprema za ulazak u Europsku uniju", kaže Stano.

"Do posjeta dolazi nekoliko tjedana nakon što je Komisija objavila sveobuhvatno izvješće o monitoringu u kojem je ocijenila posao koji je Hrvatska učinila u svojim pripremama za članstvo u EU i identificirala područja u kojima su potrebni dodatni napori u sljedećih nekoliko mjeseci", dodaje Stano. Fuele će u Zagrebu također sudjelovati na forumu civilnog društva na zapadnom Balkanu, a iz Zagreba odlazi u Sarajevo.