c S
Dnevne novosti

Ministar Jovanović na ministarskom sastanku u Bruxellesu

27.11.2012 07:16 BRUXELLES, 26. studenog 2012.Hina, Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sudjelovao je ponedjeljak u Bruxellesu na sastanku Vijeća Europske unije za mlade, kulturu i sport.

"Za nas je to bio zanimljiv sastanak iz jednostavnog razloga što mi ovoga tjedna započinjemo s izradom nove strategije razvoja odgoja, obrazovanja, znanosti i tehnologije, tako da su teme koje su bile na dnevnom redu na tragu toga", rekao je nakon sastanka ministar Jovanović. Ministri obrazovanja zemalja članica razgovarali su o opismenjavanju i unapređenju kvalitete rada i statusa učitelja i nastavnika.

Sudjelujući u raspravi ministar Jovanović je naglasio da Hrvatska posebnu pozornost pridaje poboljšanju kvalitete obrazovanja i rada učitelja i nastavnika, stvaranju poticajne radne okoline, omogućavanju stručnog usavršavanja iz perspektive cjeloživotnog učenja te primjerenom vrednovanju takvog usavršavanja, što u konačnici utječe i na razinu obrazovnih postignuća učenika.

Na sastanku su prihvaćeni i zaključci Vijeća o obrazovanju i osposobljavanju u sklopu Strategije „Europa 2020“, a raspravljalo se i o preporuci Vijeća o priznavanju neformalnog i informalnog učenja.