c S
Dnevne novosti

Kotromanović: reforme u MORH-u se nastavljaju i 2013.

12.12.2012 07:07 ZAGREB, 11. prosinca 2012.(Hina), Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" održan je redoviti godišnji brifing za pripadnike Vojno-diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, na kojem je ministar obrane Ante Kotromanović istaknuo zadovoljstvo reformama u Ministarstvu obrane RH (MORH) te najavio njihov nastavak u 2013. godini.

Rezimirajući 2012. godinu, Kotromanović je rekao kako je MORH ušao u brojne i zahtjevne reforme koje se uspješno provode, a nastavit će se i iduću godinu, priopćeno je iz MORH-a.

"Naš je cilj osigurati potpunu transparentnost sustava. Uz to, budući da i dalje želimo biti podrška zemljama u regiji i jugoistočnoj Europi i čvrsto podupiremo njihov put ulaska u NATO, naše težište bit će na regionalnoj suradnji“, naglasio je ministar obrane.

Uz ministra Kotromanovića, godišnjem brifingu za pripadnike Vojno-diplomatskog zbora u Hrvatskoj nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić.

U ime Vojno-diplomatskog zbora okupljenima se obratio doajen, pukovnik László Hajas koji je, zadovoljan dosadašnjom suradnjom, zaželio njezin uspješan nastavak u idućoj godini. Redoviti godišnji brifing za Vojno-diplomatski zbor počeo je uvodnim obraćanjem zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH za planove i resurse, kontraadmirala Ante Urlića.

Neke od tema brifinga bile su Transformacija Oružanih snaga RH, Potpuna integracija Oružanih snaga RH u NATO te Sudjelovanje Oružanih snaga RH u međunarodnom vojnim operacijama.