c S
Dnevne novosti

Vlada zadužila Ministarstvo gospodarstva za privatizaciju 3. Maja

13.12.2012 07:43 ZAGREB, 12. prosinca 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 66. sjednice usvojila Zaključak u vezi s informacijom o zaprimljenom pismu namjere koje je Uljanik d.d., Pula, dostavio Ministarstvu gospodarstva.

Kako je priopćeno iz Vlade, zadužuje se Ministarstvo gospodarstva da analizira zaprimljeno pismo namjere, predloži hodogram aktivnosti privatizacije kao i tijela državne uprave koja će biti nositelji procesa privatizacije, u cilju mogućeg pokretanja postupka, temeljem članka 36. Zakona o upravljanju državnom imovinom, o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne industrije 3. Maj d.d. Ministarstvo gospodarstva, stoji u priopćenju, treba u roku od 15 dana dostaviti Vladi RH izvješće o učinjenom.

Vlada je prihvatila i odluku o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske, s napomenom da cjeloviti materijal ove točke nije u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka. Usvojen je zaključak u vezi s Dvostranim sporazumom između Republike Hrvatske i Europola za međusobnu povezanost računalnih mreža.

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka predmetni Zaključak je klasificiran oznakom „ograničeno“ budući da se radi o sigurnosnom interesu za Republiku Hrvatsku, stoga ga nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti, stoji u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade RH.

Usvojen je i Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU, a cjeloviti materijal ove točke, priopćeno je, dostupan je na web stranicama vlade.

Što se tiče kadrovskih pitanja, vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. predložila razrješenje dosadašnjeg člana Uprave Aleksandra Čaklovića s 31. prosincem 2012. godine, radi odlaska u mirovinu te imenovanje Dominika Sugnetića novim članom Uprave od 1. siječnja 2013. godine.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Glavnoj skupštini društva RIZ Odašiljači d.d. vlada predlaže opoziv dosadašnje članice Nadzornog odbora Vesne Čižmar te izbor Romana Klancira za novog člana Odbora.Radi isteka mandata, razriješeni su članovi Etičkog povjerenstva Dinka Prce, Vesna Šiklić Odak, Radomir Delić, Branko Koren i Gordana Marčetić. Tri nova člana imenovana su iz reda državnih službenika, dva iz reda sindikata, a jedan je imenovan kao predstavnik nevladinih udruga, a to su Vesna Šiklić Odak, Irena Cvitanović, Sandro Mustafagić, Branko Koren, Marija Dill Bračić i Gordana Marčetić.

Dosadašnja članica Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalnih bolesti zbog izloženosti azbestu Melita Čičak razriješena je te je Tatjana Butorac imenovana novom članicom Povjerenstva, kao predstavnica Ministarstva gospodarstva.