c S
Dnevne novosti

Dačić očekuje susret s Milanovićem u prvoj polovici godine

03.01.2013 07:16 BEOGRAD, 2. siječnja 2013.(Hina), Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić očekuje da bi se sa svojim hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem mogao sastati u prvoj polovici ove godine i naglasio kako je taj susret u interesu obiju zemalja, javila je u srijedu beogradska Radio-televizija B92.

"Mislim da je veoma važno učiniti neke stvari kako ne bismo predaleko otišli u međusobnom udaljavanju, što nam nije u interesu. Interes je da imamo korektne odnose i dobru suradnju. Stoga očekujem susret s Milanovićem, u prvoj polovici godine", izjavio je Dačić u intervju što ga je u srijedu emitirao B92.

Potpredsjednica Hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u ponedjeljak u intervjuu novosadaskom "Dnevniku" da su u tijeku pripreme za susret dvaju predsjednika vlada i da odnosi "idu u dobrom pravcu"."Susret dvojice premijera od izuzetnog je značaja i do njega će sigurno doći. Stvari idu u dobrom pravcu. Sada je važno dobro pripremiti taj susret. Svrha je pozitivni pomak, a ne samo dobra fotografija u medijima", izjavila je Pusić "Dnevniku", ne navodeći kad bi do taj susret mogao biti upriličen.

Komentirajući izjave predsjednika srbijanske vlade da je između Zagreba i Beograda nastupilo "ledeno doba", Pusić je kazala kako suradnja dviju zemalja postoji i traje, ali da to nije uvijek pred očima šire javnosti.

I šef srbijanske diplomacije Ivan Mrkić potvrdio je u srijedu da su u tijeku pripreme za suret dvaju predsjednika vlada, izvjestila je radio-televizije Srbije.Mrkić je rekao da se, otkad je preuzeo dužnost, već dva puta susreo s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i s njom, kako kaže, imao "dobre razgovore o mnogim temama"."Mi želimo graditi oslonce za ozbiljniju suradnju u regiji," istaknuo je Mrkić, a za susrete premijera i predsjednika Srbije i Hrvatske rekao da su u planu kada bude dovoljno konkretnog materijala za takav sastanak, izvijestio je RTS.