c S
Dnevne novosti

Čubrilović: Hrvatska i RS uskoro grade most na Savi

14.01.2013 07:05 MOSTAR, 12. siječnja 2013.(Hina), Ministar prometa i veza Republike Srpske Nedjeljko Čubrilović izjavio je za banjolučke Nezavisne novine da će radovi na izgradnji mosta kod Nove Gradiške preko rijeke Save s Hrvatskom najvjerojatnije započeti na proljeće ove godine.

Čubrilović kaže da je u četvrtak u Zagrebu razgovarao s hrvatskim kolegom Ivanom Vrdoljakom koji ga je izvijestio da će hrvatske vlasti u prvom dijelu godine osigurati polovicu novca za izgradnju mosta u iznosu od 25 milijuna eura za što se očekuje potpora iz fondova Europske unije. "Stekli smo dojam da ovaj put Hrvatska iskreno želi ući u izgradnju mosta na Savi kod Gradiške i očekujemo da izvođača radova imamo već početkom ove građevinske sezone. Oni (Hrvatska) očekuju da to riješe kroz fondove EU", rekao je Čubrilović.

Dodao je da je sve spremno za raspisivanje međunarodnog natječaja kako bi radovi počeli na proljeće te da je RS već osigurala novac za izgradnju mosta. "Mi želimo što prije krenuti u realizaciju projekta pa smo odlučili ne čekati da oni osiguraju sredstva, nego krenuti s radovima", rekao je ministar prometa i veza RS-a. Pri tome je najavio da će u idućih mjesec dana zajedničko povjerenstvo dogovoriti redoslijed koraka kako bi što prije došlo do natječaja za izbor izvođača radova.