c S
Dnevne novosti

Bauk o pločama s dvojezičnim natpisima: postavljanje u primjerenom roku

16.01.2013 07:13 VUKOVAR, 15. siječnja 2013.(Hina), Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je u utorak u Vukovaru da će ploče s dvojezičnim natpisima na javnim ustanovama u tome gradu biti postavljene "u primjerenom roku i na odgovarajući način".

"Nema potrebe ništa požurivati. Država ima svoje institucije, zakone i one koji su odgovorni da se ti zakoni provode", izjavio je Bauk, koji je u Vukovaru bio na svečanosti u povodu 15. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije. Na ocjenu novinara kako je dio braniteljskih udruga bio uvjeren da će prve ploče s dvojezičnim natpisima u Vukovaru biti postavljene već danas, Bauk je odgovorio kako bi bilo neodgovorno od države da "skrivećki provodi svoje zakone".

"Kada to bude napravljeno, bit ćete obaviješteni i pozvani", poručio je Bauk novinarima i napomenuo kako se svaki zakon može provoditi i promijeniti. Po njegovim riječima, "ako ima inicijativa za promjenu nekog zakona, mjesto za to je Hrvatski sabor, a što se tiče izvršne vlati, ona je po Ustavu dužna provoditi zakone". Predsjednik Zajedničkog vijeća općina (ZVO) koje se brine o zaštiti interesa srpske nacionalne manjine u hrvatskome Podunavlju Dragan Crnogorac izjavio je novinarima kako ne vidi razloge zbog kojih bi se odgodilo uvođenje dvojezičnosti u Vukovar. "Poštujem zakone i očekujem da ih poštuju i drugi", rekao je Crnogorac u izjavi novinarima.