c S
Dnevne novosti

Milanović o posjetu Beogradu: Na Vladi je da ruši zidove

18.01.2013 07:14 ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina), Premijer Zoran Milanović još jednom je objasnio razloge svog posjeta Srbiji, ističući da je posao Vlade da "ruši zidove, bez obzira tko ih je sagradio".

 "Išao sam u Beograd jer je bilo krajnje vrijeme da prekinemo taj zid šutnje. Kako je do njega došlo i kako je nastao, to me nije zanimalo. Moj posao i naš posao je da rušimo zidove tamo gdje ih možemo srušiti, bez obzira tko ih je izgradio. U interesu mira i stabilnosti te poslovnom interesu naših tvrtki idemo gdje god možemo, na istok, zapad, sjever i jug, sasvim svejedno, razgovaramo s kim god možemo razgovarati", poručio je Milanović u četvrtak na početku sjednice Vlade.

Premijer Milanović i njegov srbijanski domaćin Ivica Dačić razgovarali su u srijedu u Beogradu, na svom prvom radnom sastanku od formiranja nove srbijanske vlade u svibnju prošle godine, o otvorenim pitanjima između dvije zemlje, poput pitanja izbjeglica, raseljenih, stanarskih prava, procesuiranja ratnih zločina, granica i međusobnih tužbi pred Međunarodnim sudom pravde, te gospodarskim pitanjima i europskim integracijama. Do sastanka je došlo na inicijativu premijera Milanovića.