c S
Dnevne novosti

Dačić: Sastanak s Milanovićem doprinos zatopljenju odnosa

21.01.2013 07:14 BEOGRAD, 20. siječnja 2013.(Hina), Srbijanski premijer Ivica Dačić izjavio je u nedjelju da je njegov nedavni susret s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem bio doprinos zatopljenju odnosa dviju zemalja te da se radilo o otvorenom i iskrenom sastanku, javlja Tanjug.

Odgovarajući na novinarska pitanja u Drvengradu, gdje je sudjelovao na festivalu Kustendorfu Emira Kusturice, Dačić je kazao da se i predsjednici Hrvatske i Srbije trebaju sastati jer bez toga ne može biti potpune normalizacije odnosa.

Na pitanje kada će doći u Hrvatsku, Dačić je odgovario da je u njoj više puta bio u prtehodnom mandatu kao potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova. Dodao je kako je imao dobru suradnju i s prethodnim hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, kao što je ima sa sadašnjim Rankom Ostojićem.

"Više sam puta bio po cijeloj Hrvatskoj. To za mene ne predstavlja nikakav problem, a pošto sam sada premijer svakako ćemo pronaći adekvatan termin", rekao je Dačić i poručio da se "posjete ne rade samo radi posjeta", već kako bi imale određene rezultate.