c S
Dnevne novosti

Vrdoljak: Novi prijedlog zakona je šansa za zapošljavanje

28.01.2013 07:22 VODICE, 25. siječnja 2013.(Hina), Ministar gospodarstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je na konferenciji za novinare u Vodicama kako vladin novi prijedlog Zakona o strateškim investicijama neće legalizirati rasprodaju hrvatske imovine, nego je "šansa da netko u Hrvatskoj dobije posao".

Javna rasprava o prijedlogu zakona nije ni bila nužna, rekao je i predložio svim zainteresiranima da dostave svoje sugestije i mišljenja o tome što bi u novom prijedlogu trebalo mijenjati, ali da pritom ne usporavaju investicije i strani kapital u Hrvatskoj.

Na konferenciji za novinare Vrdoljak je govorio i o lokalnim izborima te o poziciji HNS-a u Šibensko-kninskoj županiji. Istaknuo je kako HDZ-u neće dopustiti da pobijedi te je dodao kako se način na koji ta stranka vlada može vidjeti u onim županijama u kojima je na vlasti, a koje su zadnje po razvijenosti.

Lokalni izbori pokazat će kako je HNS na dobrom putu, ustvrdio je i dodao kako se HNS-ovci već dogovaraju o koalicijskim sporazumima s partnerima SDP-om i HSU-om, a u nekim će sredinama HNS na izbore izaći samostalno. HNS-ov saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora Petar Baranović smatra da je zakon koji je zadržao odredbe nespojivosti dužnosti župana i saborskog zastupnika "smanjio manevarski prostor" šibensko-kninskome HNS-u.

"Budući da stranka želi imati svoje zastupnike u Saboru, HNS u županiji neće dati kandidata za župana", objasnio je Baranović i najavio suradnju s trenutačnim partnerima, ali i nekim drugim političkim opcijama.