c S
Dnevne novosti

Priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade

07.02.2013 07:20 ZAGREB, 6. veljače 2013.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu sjednice prihvatila Treće izvješće o provedbi Revidiranog akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka predmetno Izvješće je klasificirano oznakom „ograničeno“, navodi se u priopćenju. Glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske Vlada je dala suglasnost za zastupanje Republike Hrvatske.

U dva predmeta Vlada je dala suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za predlaganje prijateljskog rješenja spora, a u opriopćenju se navodi kako je na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora klasificirani podatak.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima. Utvrđeni su prijedlozi za imenovanje članova Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni na donošenje u Hrvatski sabor.

Za članove Upravnog odbora Zaklade predlažu se Dario Vretenar, Dragan Poljak, Stipan Jonjić, Pavao Rudan, Dean Ajduković, Ljiljana Marks i Helena Sablić Tomić. Razriješen je dosadašnji član hrvatskog izaslanstva Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Nikola Mendrila, a Igor Butorac imenovan je novim članom, kaže se u priopćenju.