c S
Dnevne novosti

Tafra sudjelovala na sastanku ministara obrane EU u Dublinu

14.02.2013 07:10 ZAGREB, 13. veljače 2013.(Hina), Zamjenica ministra obrane RH, Višnja Tafra sudjelovala je u utorak i srijedu na sastanku ministara obrane država članica Europske unije u Dublinu, priopćeno je u srijedu iz MORH-a.

Na sastanku se raspravljalo o daljnjem razvoju obrambenih kapaciteta, mogućnosti razvoja i financiranja obrambenih projekata putem Europskih strukturnih fondova te povezivanja obrambenog sektora s industrijskom i znanstvenom zajednicom u cilju razvoja civilnih i vojnih kapaciteta, kaže se u priopćenju.

Razgovaralo se i o dvije aktualne operacije Europske unije, pomorskoj operaciji EU NAVFOR Somalija ATALANTA te obučnoj misiji za somalske sigurnosne snage EU TM Somalija, koje su dio sveobuhvatnog pristupa Europske unije suočavanju s izazovima na rogu Afrike.

Posljednji dio sastanka bio je posvećen jačanju partnerstva s Ujedinjenim narodima u vođenju mirovnih operacija te identificiranju načina kojima bi se osnažila suradnja između UN-a i Zajedničke sigurnosne i obrambene politike Europske unije, stoji na kraju priopćenja.