c S
Dnevne novosti

Vlada - sa zatvorene sjednice

15.02.2013 07:20 ZAGREB, 14. veljače 2013.(Hina)Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu sjednice donijela je odluku o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu iz strateških robnih zaliha, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

S obzirom da je ova točka dnevnog reda klasificirana oznakom „vrlo tajno“ iz Vladinih odnosa s javnošću napominju kako nisu u mogućnosti objaviti detalje ove Odluke, sukladno Zakonu o strateškim robnim zalihama. Dana je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora u predmetima Gregović protiv Republike Hrvatske i Jurić protiv Republike Hrvatske.

"Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti", navodi se u priopćenju. Također, Vlada je donijela odluku o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke također nije moguće objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Usvojen je i Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Riječ je o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke može se pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. U Hrvatski sabor upućeni su na donošenje prijedlozi za imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu. Dražen Lučić predložen je za predsjednika Vijeća, Domagoj Jurjević za zamjenika predsjednika Vijeća, a Zdravko Jukić, Nikola Popović i Marijan Bolarić za članove.

Mladenu Turkoviću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, s danom 23. veljače 2013. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Direkcije, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, navodi se u priopćenju.