c S
Dnevne novosti

Vlada - neosnovani prijedlozi za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH Kurikuluma zdravstvenog odgoja

15.02.2013 07:14 ZAGREB, 14. veljače 2013.(Hina), Vlada RH očitovala se Ustavnom sudu RH u vezi s prijedlozima za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH, međunarodnim aktima i zakonom Odluke ministra znanosti, obrazovanja i sporta, od 27. rujna 2012., vezano za uvođenje Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, te je predložila Ustavnom sudu "da ne prihvati predmetne prijedloge".

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade HR, na zatvorenom dijelu sjednice "Vlada se očitovala Ustavnom sudu RH u vezi prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH, međunarodnim aktima i zakonom Odluke ministra znanosti, obrazovanja i sporta, od 27. rujna 2012. godine, o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, koje je sastavni dio Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama".

"Vlada izneseno pravno shvaćanje smatra u cijelosti neosnovanim te predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati predmetne prijedloge", ističe se u priopćenju. "Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz presudu Ustavnog suda", dodaje se.