c S
Dnevne novosti

Josipović s predsjednikom nizozemskog Senata

19.02.2013 07:14 ZAGREB, 18. veljače 2013.(Hina), Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u ponedjeljak u Zagrebu predsjednika Senata Kraljevine Nizozemske Freda de Graafa s kojim je razgovarao o odličnim bilateralnim odnosima dviju zemalja i daljnjoj suradnji unutar EU, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Senata de Graaf izvijestio je predsjednika Josipovića o stanju ratifikacije Ugovora o pristupanju RH u EU u nizozemskom parlamentu, kazavši kako je ratifikacijski postupak u Donjem domu Parlamenta u potpunosti finaliziran.

Izrazio je duboko uvjerenje da će završna faza ratifikacije u Senatu proći bez poteškoća te da će Nizozemska 1. srpnja zaželjeti Hrvatskoj dobrodošlicu u EU kao ravnopravnom partneru i prijatelju. Predsjednik Josipović je zahvalio Nizozemskoj na kontinuiranoj pomoći Hrvatskoj u pristupnom procesu kao i na političkoj podršci hrvatskim nastojanjima za punopravnim članstvom u Uniji.

Hrvatski predsjednik i nizozemski predsjednik Senata također su razmijenili mišljenja o stanju u regiji i podržali politiku proširenja EU na susjedne zemlje.