c S
Dnevne novosti

Leko primio voditeljicu Ureda za informiranje EP u Zagrebu

26.02.2013 07:14 ZAGREB, 25. veljače 2013.(Hina), Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je voditeljicu Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu Violetu Simeonovu Staničić koja ga je izvijestila o o planu aktivnosti tog Ureda koji je počeo s radom 18. veljače, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Violeta Simeonova Staničić izvijestila je predsjednika Hrvatskoga sabora o planu aktivnosti Ureda za informiranje Europskog parlamenta, ističući da takvi uredi postoje u glavnim gradovima svih zemalja članica EU, a u prvom redu su dodirna točka građana s Europskim parlamentom.

Osim toga Uredi služe i kao servis medijima za praćenje sjednica, konferencija i seminara u Europskom parlamentu, a aktivno surađuju i s udrugama civilnoga društva, dodala je. S obzirom na ulazak Hrvatske u EU 1. srpnja, Ured će se posebno angažirati oko informiranja i poticanja hrvatskih građana na sudjelovanje na izborima za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu, kao i na obilježavanje ulaska Hrvatske u EU.

Predsjednik Leko izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Ured za informiranje Europskog parlamenta počeo djelovati u Hrvatskoj te kazao kako vjeruje da će to koristiti i hrvatskim građanima i budućim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu, u čemu postoji puno mogućnosti za suradnju s tijelima Hrvatskoga sabora.