c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

01.03.2013 07:26 ZAGREB, 28. veljače 2013.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 78. sjednice donijela odluku o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske, izvijestila je vladina Služba za odnose s javnošću.

U priopćenju se dodaje da se cjelovit materijal te točke ne može objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka. Ustavnom sudu Republike Hrvatske dano je očitovanje u vezi prijedloga za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske članka 36. Zakona o audiovizualnim djelatnostima (Narodne novine, br. 76/2007 i 90/2011). Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz presudu Ustavnog suda.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke može se pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Što se tiče kadrovskih pitanja, temeljem prijedloga Povjerenstva za izbor kandidata Republike Hrvatske za suce i nezavisnog odvjetnika pri Sudu Europske unije, Siniša Rodin predlaže se za kandidata Republike Hrvatske za suca pri Sudu Europske unije, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju. Razriješen je dosadašnji privremeni direktor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Bojan Glavašević te je Mirela Buterin imenovana novom privremenom direktoricom, do imenovanja direktora navedenog Fonda.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost Hrvoje Marušić razriješen je te je Joško Klisović imenovan novim članom, kao predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Razriješena je članica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vesna Baus te je Vesna Batistić Kos imenovana novom članicom Povjerenstva, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, navodi se u priopćenju.