c S
Dnevne novosti

Bratušek za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora

04.03.2013 07:12 ZAGREB, 3. ožujka 2013.(Hina), Ratifikacija Ugovora o pristupanju RH u EU nije samo pitanje dobrosusjedskih odnosa već se radi i o strateškom interesu Slovenije, potvrdila je u razgovoru za nedjeljno izdanje Jutarnjeg lista mandatarka za sastav slovenske vlade Alenka Bratušek.

"Slovensko i hrvatsko gospodarstvo neraskidivo je povezano. Otvaranje granica ulaskom Hrvatske u EU dodatno će potaknuti bogatu gospodarsku suradnju dviju država", rekla je Bratušek, potvrđujući svoj stav o nužnosti ratifikacije iznesen u srijedu kad je pred slovenskim parlamentom predstavljala program.

"Veselim se vremenu kada građani Hrvatske i Slovenije na granici neće više susretati policiju i kada ispred graničnih prijelaza neće više biti dugih kolona, naročito kamiona", dodala je ona. Slovenska mandatarka je rekla da kao i mnogi njeni sunarodnjaci odmor rado provodi na hrvatskoj obali Jadranskoga mora.

Zastupnici u slovenskom parlamentu u srijedu su navečer izglasovali nepovjerenje konzervativnoj vladi Janeza Janše i za novu mandatarku izabrali čelnicu Pozitivne Slovenije (PS) Alenku Bratušek.