c S
Dnevne novosti

Josipović: Uskoro ću sazvati sjednice Vijeća za socijalnu pravdu i Vijeća za gospodarstvo

06.03.2013 07:08 SPLIT, 5. ožujka 2013.(Hina), Predsjednik Republike Ivo Josipović najavio je da će uskoro sazvati sjednice Vijeća za socijalnu pravdu te Vijeća za gospodarstvo na kojima će se raspravljati o dužničkoj krizi građana i s tim u vezi kako pomoći onima koji su pogođeni takvom krizom.

Uoči predavanja o vanjskoj politici RH na splitskom Pravnom fakultetu, novinari su zamolili predsjednika Josipovića za komentar u vezi s poteškoćama s kojima se suočavaju oni koji duguju zajmove u francima. Kako je rekao, treba vidjeti što vlada predviđa kao moguće zakonsko rješenje na prevladavanju tog slučaja.

"Najavio bih da ću vrlo skoro imati sjednice Vijeća za socijalnu pravdu i Vijeća za gospodarstvo gdje će nam jedina tema biti, uvjetno rečeno, dužnička kriza građana i kako ju olakšati”, rekao je predsjednik Josipović. Nada se da će se javnosti i vladi predložiti neke korisne ideje koje bi trebale olakšati građanima sadašnje teško stanje.

Na upit kako komentira spor koji Udruga Franak vodi protiv osam banaka na zagrebačkom Trgovačkom sudu, predsjednik Josipović je kratko rekao kako “treba vidjeti je li zaduženje banaka bilo u švicarskim francima ili nije”.

Predsjednik Josipović večeras nije želio komentirati prijedlog ministra financija Slavka Linića o ograničavanju kamata na stambene zajmove. Ministar Linić je danas u Bruxellesu novinarima potvrdio kako se razmatra i mogućnost ograničavanja visine kamata na stambene kredite.