c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

26.04.2013 07:22 ZAGREB, 25. travnja 2013.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice prihvatila Završno izvješće o provedbi revidiranog Akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) predmetni Zaključak klasificiran je oznakom „ograničeno“ pa ga nisu u mogućnosti u cijelosti objaviti. Donesene su odluke o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice i o obnavljanju strateških robnih zaliha kukuruza.

S obzirom da su ove točke dnevnog reda klasificirane oznakom „vrlo tajno“ također nisu u mogućnosti objaviti detalje ovih odluka, sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/02). Donesena je odluka o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke također nisu u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Vlada Republike Hrvatske očitovala se o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom članaka 30., 31. i 87. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade RH bit će objavljeno uz presudu Ustavnog suda.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu.

Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke nalazi se na web stranici Vlade www.vlada.hr., stoji u priopćenju Vlade.