c S
Dnevne novosti

Potpredsjednik EK-a Siim Kallas u četvrtak i petak u Hrvatskoj

02.05.2013 07:16 ZAGREB, 26. travnja 2013.(Hina), Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za promet Siim Kallas će u četvrtak i petak biti u službenom posjetu Hrvatskoj, sastati se s najvišim hrvatskim dužnosnicima te obići zagrebački Glavni kolodvor i Luku Rijeka, objavilo je u utorak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Tijekom boravka u Zagrebu u četvrtak Kallasa će primiti predsjednik republike Ivo Josipović, a u Banskim dvorima će imati bilateralne sastanke s potpredsjednicima vlade Vesnom Pusić, Nevenom Mimicom i Brankom Grčićem te ministrom Sinišom Hajdašom Dončićem, koji mu je formalni domaćin u Hrvatskoj.

Kallas, estonski predstavnik u EK, razgovarat će i s predsjednikom saborskog Odbora za europske integracije Danielom Mondekarom. Kallas će u četvrtak ujutro na I. peronu zagrebačkoga Glavnog kolodvora sudjelovati na svečanosti završetka prvog IPA projekta realiziranog u Hrvatskoj.

Radi se o novom Signalno-sigurnosnom uređaju na zagrebačkom Glavnom kolodvoru vrijednom 11,4 milijuna kuna od kojih je 85 posto nepovratnih sredstava EU fondova. U petak će se u Rijeci sastati s premijerom Zoranom Milanovićem, nakon čega će obići Luku Rijeka i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC).