c S
Dnevne novosti

Pusić: predstudija izvodljivosti EK pokazuje da je Pelješki most najbolja opcija

03.05.2013 07:16 ZAGREB, 2. svibnja 2013.(Hina), Predstudija izvodljivosti koju je naručila Europska komisija pokazala je da je Pelješki most apsolutno najbolja opcija povezivanja juga Hrvatske s ostatkom države, izjavila je danas prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Pusić je to rekla novinarima prije početka današnje sjednice Vlade, najavljujući da će s potpredsjednikom Europske komisije zaduženim za transeuropske mreže, transport i promet razgovarati i o Pelješkom mostu.

"Dobili smo predstudiju izvodljivosti koja pokazuje da je most, apsolutno gledano, ne samo financijski, nego schengenski i politički te fitosanitarno i najbolja opcija. Mi moramo napraviti takav projekt da bude prihvatljiv, ali tu predstudiju naručila je Europska komisija i izabrala agenciju koja je radila tu studiju. U obzir su uzete dvije varijante mosta s pristupnim cestama i cestom po Pelješcu, koje su dobile 14 bodova, a primjerice koridor kroz BiH je dobio minus 19 bodova", kazala je Pusić.

"To su teme na kojima moramo raditi, a kritike sindikata su normalne u demokratskim zemljama, ali je na ljudima koji su dobili povjerenje na izborima da uzmu odgovornost, dovrše projekte i dođu do rezultata", poručila je Pusić.