c S
Dnevne novosti

Milanović: izađite na izbore, najgora je apatija

07.05.2013 07:13 ĐAKOVO, 6. svibnja 2013. (Hina), Na središnjem predizbornom skupu koalicije "Želim bolje" SDP-a, HSU-a i Zelene liste za Đakovo, predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović pozvao je u ponedjeljak građane da obavezno izađu na izbore i glasuju, dodavši kako je najgora apatija.

"Nemojte ostati doma, najgore je kada narod zahvati apatija. Izađite na izbore, glasujte, pa makar i protiv", poručio je Milanović. Osvrćući se na dosadašnjih godinu i pol njegove Vlade, rekao je kako je prva stvar koju je njegov tim napravio kriminalizacija neisplate plaća radnicima. "To je isplata plaća bez doprinosa. Drugim riječima, rad je to na prijevaru, a Hrvatskoj je dosta prevara. Kada govorim o tome što smo u tom razdoblju napravili, a što nismo, nikada nismo davali lažna mjesečarska obećanja.

Obećavali smo samo težak rad, metodu pokušaja, katkad i pogreške, a u cilju da nam svima bude bolje. Cilj nam je biti stabilno društvo u kojem oni što igraju po pravilima mogu očekivati uspjeh. Nacije koje su u tome uspjele, uspješne su u svemu", poručio je Milanović. Naglasio je kako je SDP stranka koja je uvijek Hrvatsku vodila u teškim trenutcima. "Vodila ju je još jedna, a na ljudima je da odaberu. Izbor je jasan, mi se razlikujemo. Hrvatsku volimo jedni i drugi, ali mi se razlikujemo", poručio je večeras iz Đakova Milanović. Kandidat koalicije SDP-HNS za osječko-baranjskog župana, Domagoj Hajduković, obećao je županiju otvorenih vrata, županiju suradnje, a ne, kako je rekao, "inata". "Obećavamo županiju kojoj će središte biti Osijek, a ne negdje izvan nje", dodao je.

Na skupu je govorio i kandidat za gradonačelnika koalicije "Želim bolje" Josip Matkov (SDP). Predstavljajući kandidate te koalicije za đakovačko Gradsko vijeće, poručio je kako su to ljudi koji neće iznevjeriti, kojima ne trebaju potvrde o nekažnjavanju, koje je, kako je kazao, Gradskom izbornom povjerenstvu predala HDZ-ova koalicija. Tu koaliciju Matkov je pozvao da predaju i 'potvrde o svojim poreznim dugovima'. "Vratit ćemo dostojanstvo Đakovu. Naš grad krenut će putem istine, rada i poštenja", poručio je Matkov.