c S
Dnevne novosti

Grčić: Plan 21 u svojim ključnim odrednicama je zakon

16.05.2013 07:20 VARAŽDIN, 15. svibnja 2013.(Hina), Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izjavio je u Varaždinu nakon potpisivanja ugovora o sufinanciranju 40 malih kapitalnih projekata da je „Plan 21“ u svojim ključnim odrednicama za njih zakon i da se njega drže.

"Plan 21 u godini dana do izbora pretrpio je dvije do tri izmjene u skladu s promjenama u okruženju i situacijom koja je vrlo dinamična posebice u vremenu krize, to isto radimo i sada, ali „Plan 21“ u svojim ključnim odrednicama za nas je zakon i toga se držimo", istaknuo je Grčić odgovarajući na pitanje novinara da komentira izjavu predsjednika Ive Josipovića da se „Plan 21“ pokazao kao neučinkovit i da ga treba mijenjati.

Grčić je kao ključne odrednice plana naveo uvođenje reda u državu, odnosno javni sektor, fiskalnu konsolidaciju, reforme te najvažnije dvije stvari, borba za radna mjesta i oporavak investicija u Hrvatskoj. Potpredsjednik Vlade je poručio i da se bilo kakav plan za mandata, koji traje četiri godine, ne može ostvariti već u prvoj godini.